socha archanděla (?)

Rozměry: v. cca 150-170 stanovena odhadem Materiál a technika: kámen (pískovec?) Popis: na opěráku věže, diagonálně umístěném při evangelijní straně jejího průčelí, je osazena socha archanděla (?). Figura je zachycena v kontrapostu s uvolněnou levou nohou a v esovitém prohnutí, hlava je vytočena na pohledově pravou stranu. Obě paže i atributy jsou uraženy. Postava je oděna do řasené, podkasané draperie, doplněné třásněmi (?) a sahající po kolena. Hruď je obtažena vysokým, dekorativním pásem. Pravá, mírně pokrčená noha je od kolena dolů odhalena, levá je zakryta pláštěm. (Popis převzat a upraven podle ev. listu nemovité kulturní památky, viz text revize z r. 2002, kterou zpracovaly dr. Libuše Svátková a Mgr. Markéta Jančarová)