sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Kolem střední architektury vybudované na půdorysu šestiúhelníku a přístupné po několika stupních, jsou na hranách umístěny sochy světců v nadživotní velikosti na vysokých profilovaných reliéfně zdobených soklech, a to ve třech podlažích nad sebou, celkem 18 figur. Spodní řada figur je obehnána balustrádou s vázami a světlonoši. Uvnitř střední architektury je kaple a plášť jádra je zdoben figurálními reliéfy, pilastry a římsami. Na střední architektuře spočívá na volutovém soklu šestiboký kanelovaný dřík s korintskou hlavicí. V jeho spodní polovině je na něm umístěna figurální skupina vznášejících se andělů a Panny Marie, na vrcholu pilíře spočívá velké sousoší Nejsvětější Trojice (zlacená měď.)