sloup se sousoším - Morový sloup

Uprostřed náměstí sousoší s mariánským sloupem. Na 3 stupních, v půdoryse zakřiveného tvaru, mohutný sokl, jehož nároží tvoří diagonálně pootočené svazkové polopilíře, s toskánskými hlavicemi a jednotlivé stěny soklu jsou vybrány hlubokými nikami s mušlí v konše. Niky nazvedají segmentově římsu soklu, na jehož nárožích stojí sochy sv. Josefa, sv. Jana Nepomuckého, sv. Vavřince a sv. Floriana. Uprostřed další štíhlý hranolový sokl s nápisy na stěnách, na něm štíhlý sloup hladkého dříku s kompositní hlavicí a sochou P.Marii s hvězdnatou aureolou. Kolem sousoší mladší železné zábradlí. Sv. Vavřinec - socha v kontrapostu, pravá noha pokrčena, u levé nohy rožeň, který drží levou rukou, pravá ruka na prsou, hlava mírně zakloněna a otočena doleva, na hlavě kruhová svatozář. Sv. Florián - socha v kontrapostu, pravá noha pokrčena, u levé hořící dům, na který pravou rukou ze džberu vylévá vodu, v levé ruce přidržuje praporec, vrchní šat spadá napravo v dlouhých záhybech, hlava natočena doprava, na hlavě helmice. Sv. Jan Nepomucký - socha v kontrapostu, levá noha pokrčena, přes prsa krucifix, který dole přidržuje levá ruka, nahoře opřen o pravou ruku. Socha v kanovnickém oblečení, hlava natočena doprava, mírně zakloněna, kolem hlavy 5 pěticípých hvězd. Sv. Josef - socha v kontrapostu, pravá noha pokrčena, vrchní šat na levém rameni tvoří uzel, spadá přes prsa kolem pravé ruky dozadu, nad koleny se ve velkém záhybu vrací k levému boku. Pravá ruka přidržuje knihu opřenou o pravý bok, levá ruka na prsou, hlava vytočena doleva, na hlavě kruhová svatozář. Panna Maria na sloupu - socha v kontrapostu, levá noha pokrčena, u nohou had, na šatu mohutné záhyby, ruce složeny přes sebe na prsou, hlava mírně předkloněna a natočena doleva.