sloup se sochou sv. Anny Samotřetí

Asi šest metrů vysoký pískovcový sloup se sochou sv. Anny Samotřetí, umístěný na cenrálním náměstí města. Hranolový podstavec na trojstupňové podestě vynáší vysoký sloup se sochou. Podstavec je po stranách opatřen vpadlými poli, tři z nich s nápisy. Hladký sloup s jednoduchou čtvercovou patkou a prstencem ve spodní části je ukončen hlavicí s vejcovcem a perlovcem, pod kterým obíhá žlábkovaný pás a jednoduchý prstenec. Hlavice sloupu vynáší profilovanou čtvercovou krycí desku se sv. Annou. Sv. Anna stojí ve středu uzavřené kompozice, na pravé ruce drží sedícího polonahého Ježíška, pravou ruku pokládá na záda prostovlasé Marii. Marie je natočena tělem ke sv. Anně a dívá se na ni, pravou rukou se dotýká Ježíškova boku, levou má zvednutou a zalomenou k hrudi. Hlava sv. Anny je mírně nakloněna na pravou stranu směrem k Marii. Sedící Ježíšek natahuje k Marii levou ruku, pravou má pokrčenou v lokti. Drapérie je řasená v mísovitých záhybech na bocích sv. Anny a Marie.