Seibertův vodní mlýn

Mlýnská budova s obytnou částí je dvoupodlažní s polovalbovou střechou s pálenou krytinou. Severovýchodní roh budovy tvoří mohutný nárožní pilíř. K jihovýchodnímu rohu mlýnu přiléhá přízemní hospodářská budova, původně tvořená dvěma částmi ve tvaru písmene L. Dodnes se dochovala jen část kolmá k mlýnské budově, z cihelného zdiva, krytá pálenou taškou a s dřevěnými štíty. Asi 300 m nad mlýnem byl dřevěný jez v Olšince, od kterého vedl náhon. Severozápadně nad mlýnem byla menší vodní nádrž, ze které se dřevěným korytem (hloubka korýtka 25 cm) přiváděla voda na kolo na horní vodu - průměr 422 cm, šířka korečků 82 cm, hltnost 85 l/s, spád 5,7 m, výkon 3 kW (v roce 1930). Hřídel vodního kola je zachována. Uvnitř budovy se dochovalo mlecí zařízení z roku 1936, kdy byl mlýn přebudován na elektrický pohon. Z původního mlecího zařízení zůstala zachována jedna mlecí stolice určená ke šrotování.