Rokycanův sbor

Řadový dům mezi budovou bývalé městské spořitelny (dnes KB) a mateřskou školou. Objekt obsahuje shromažďovací místnost českobratrské církve evangelické, 2 byty, 2 kanceláře a suteréní prostory. Je vybudován na nepravidelném, přibližně obdélném půdorysu. Stavba je složena ze 3 základních částí. Uprostřed je vertikální prvek schodiště, vpravo přilehlá shromažďovací místnost, vlevo kanceláře a byty. V suterénu jsou sklepy a prádelna. Vchod je uprostřed dvoukřídlými dveřmi, vede na schodiště k bytům a kancelářím. Ve zvýšeném přízemí je do ulice orientována kancelář, do dvora na jižní stranu pak malý byt a kancelář. Z chodby v přízemí je možný přístup do shromažďovací místnosti, do které směřuje hlavní vchod velkými dvoukřídlými dveřmi z ulice po vnějším schodišti, krytém předsunutím 1. patra. Vedle vchodu jsou šatny. V 1. patře je přístup na galerii shromažďovací místnosti. Tento prostor je osvětlován 4 okny přes galerii a světlíkem sedlového tvaru umístěným na ploché střeše. Ze chodiště je přístup do rozsáhlého bytu v 1. patře. Obsahuje 2 pokoje do ulice, pokoj, kuchyň a příslušenství do dvora. Hlavní průčelí objektu orientováno na sever do Jiráskovy ulice. V levé části stavby je dvojice okének do sklepa, do kanceláře a pokojů v přízemí a 1. patře pak 2 osy tvořené velkými třídílnými okny. Ve střední části následují v přízemí dvoukřídlé vchodové dveře na schodiště, nad nimiž pokračuje vysoké schodišťové okno. Hranolová hmota schodiště je nahoře završena reliéfem se symbolickým kalichem. V pravé části hlavního průčelí je nad vnějšími schody hlavní vchod do shromažďovací místnosti. Po obou stranách je pak nízké okénko do šaten. 1. patro této části objektu spočívá na dvojici sloupů. Obsahuje 4 osy úzkých vysokých oken na galerii. Pod nimi je nad vstupem nápis Rokycanův sbor. Ve dvorní části je později přistavěné křídlo s menší shromažďovací místností. Plochá střecha je využita jako terasa. Objekt kostela s farou je cihlená stavba s nosnými obvodovými zdmi. Sokl je z umělého kamen, fasáda břízilitová. Střecha plochá, nad shromažďovací místností je prosklený sedlový světlík. Obytná část je zakončena střechou valbovou s tradičním dřevěným krovem, krytina je z eternitových šablon. Okna i dveře jsou dřevěné, okna v bílé barvě.