restaurace Na Marjánce

Nynější podoba: Obdélná dispozice je dělena na západní křídlo s vnitřním dvorem a východní křídlo (pozdější přístavbu k hlavní budově), v němž je umístěn honosný, secesně přestavěný taneční sál. V místnosti předsálí strop držen litinovým sloupem s kompozitní hlavicí. Západní křídlo je dispozičně členěno jako podélný dvojtrakt s užším předním a hlubším zadním traktem. K němu se na západě připojuje menší křídlo, které obestupuje dnes již z velké části zastavěný původní dvorek, do něhož směřuje schodiště uprostřed dispozice. Obdélná západní dispozice je tvořena dvěma bočními hranolovými rizality, mezi něž je v úrovni 1. patra situována terasa s balustrádou, nesená v ose průčelí portikem se čtyřmi dórskými sloupy. Na vnější fasádě terasy se dochovala empírová pravoúhlá okna se šambránami se suprafenestrami, zdobenými zoomorfními a vegetabilními motivy, zakončené římsou na protáhlých konzolách. Ve středu na fasádě situován trojúhelný fronton na ankonách, pod nímž býval umístěn reliéfní nápis "HOSTINEC NA MARJÁNCE". Okna dosedají na parapetní římsu, pod nimi parapetní výplně s rytými štukovými zrcadly. V interiéru v přízemí jsou dochovány klasicistní valené a zrcadlové klenby, trámové stropy.