předměstský dům

V nepravidelné předměstské zástavbě obdélný patrový, většinou roubený, zčásti z cihel zděný domek se sedlovou střechou, pobitou lepenkou. Šířkové vstupní průčelí v přízemí zděné z cihel, omítané a bílené, s obdélnými dveřmi uprostřed a s okenm při pravém nároží. V 1. patře dřevěná, svisle prkny pobíjená, otevřená pavlač se 3 sloupky ( = 2 vyřezávané) a profilovanou římsou. Původně byla vysazena a přízemí bylo jejím dodatečným podezděním rozšířeno. Z pavlače jdou šikmé, dřevěné schody na půdu. Patro roubené, bílené, se 3 okny a dveřmi na pavlač a 1 oknem ve štítové stěně; blízko levého nároží. Štíty ze svisle kladených prken. Uvnitř podbitý strop v místnosti s oknem do chodbičkya jedna další, střední síň klenutá valeně. Vpředu jizba, v patře trámové a podbité stropy. K průčelí směrem k hospodářskému dvoru s vjezdem dřevěnými dvoukřídlými vrátky mezi pilířky přiléhá přízemní, cihelný přístavek s pultovou střechou, krytou taškami bobrovkami.