předměstský dům

Souběžně se svažující se Lázeňskou ulicí disponovaný obdélný, přízemní, roubený domek v kožichu se sedlovou střechou, štítem na jedné a polovalbou na druhé straně; při něm patrový sroubek, vystupující k uličce a lícující s hlavním štítovýn průčelím, roubený v kožichu, se sedlovou střechou, zčásti pronikající do střechy stavení. Střechy obou objektů pokryty lepenkou přes šindel. V úžlabí přesahuje dřevěný žlab. Průčelí proti kopci do maléího dvorku s prkennou ohradou má 1 obdélné okno, šikmo vzhůru při stěně lehké, dřevěné, vnější schodiště s pavláčkou před vstupem na půdu - dveřmi v trojúhelném, svisle prkny pobitém štítě. Vstupní strana k ulici: vlevo dvojice sdružených, obdélných v líci se společnou podokenní a profilovanou nadokenní římsou. Vpravo v koutě při sroubku obdélné vstupní dveře. Průčelí po svahu: dvě obdélná okna v líci, lichoběžníkový štít se 2 okénky pobit svisle prkny s laťováním, polovalba. Uvnitř dopředu 2 světnice s trámovým stropem, pak síň. Sroubek má v 1. p. větší otvor k ulici a menší vedle průčelí s lichoběžníkovým štítem; oba štíty ze svisle řazených prken s laťováním, v přízemí proti svahu obdélná dvířka z fošen s výplněmi pouze naznačenými rytou linkou.