poutní cesta z Prahy do Hájku

Jedná se o výklenkové kaple poutní cesty z kapucínské Lorety na Hradčanech k loretě ve františkánském klášteře v Hájku (dnes Červený Újezd). Soubor se nachází z větší části na území hl. města Prahy, zčásti na území Středočeského kraje. Na území hl. města Prahy jsou pod rejstříkovým číslem 40403/1-1428 evidovány tyto kaple: kaple č. I., k.ú. Břevnov (parc. č. 3778/1); kaple č. III., k.ú. Břevnov (parc. č. 1849); kaple č. IV., k.ú. Břevnov (parc. č. 2500); kaple č. V., k.ú. Břevnov (parc. č. 2552/6); kaple č. VI., k.ú. Břevnov (parc. č. 2548/5); kaple č. VIII., k.ú. Řepy, přemístěná (nyní parc. č. 548); kaple č. X., k.ú Řepy (parc. č. 1349/1); kaple č. XI., k.ú. Ruzyně, druhotné umístění (parc. č. 2201/1). Na území středočeského kraje jsou pod rejstříkovým číslem 26307/2-483 evidovány tyto kaple: kaple č. XII. v k.ú. Hostivice (na parc.č.1330/1), torzo kaple č. XVIII. v k.ú. Litovice (na p.p.466/2), kaple č. XIX. v k.ú. Litovice (na p.p.466/2) a kaple č. XX. v k.ú. Červený Újezd (na p.p.448).