poustevna

V severovýchodní části zámeckého parku se na terase nad příjezdovou cestou nachází poustevna. Poustevna je drobná samostatně stojící přízemní stavba na obdélném půdorysu, zadní stěnou přiléhající k ohrazení Habrůvky. Stěny jsou hladké, s nízkou průběžnou podezdívkou z neomítnutých cihel. Vstup na jihozápadní straně je pravoúhlý, osazený dvoukřídlými dveřmi, nad vstupem je kruhový otvor provedený z neomítnutých cihel. V severovýchodní zdi je segmentově klenutý okenní otvor. Obvodové zdivo je omítané. Stavba je zastřešena sedlovou střechou krytou šindelem. Vedle vstupu je osazena pamětní deska věnovaná hraběnce Františce Coudenhove–Honrichs, sestře Anežce Kongregace sester Božského srdce Ježíšova v Rajhradě. Interiér stavby je otevřený do krovu, omítaný, na podlaze je dlažba.