pomník Petra Chelčického

Pomník P. Chelčického je situován v Zeyerových sadech před kulturním domem. Sokl zděný z opracovaných kamenných kvádrů. Na něm je osazeno řádkové kvádříkové zdivo. V líci zdiva je osazena bronzová reliéfní deska s klečícím starším mužem. Na levém koleně má rozevřenou knihu, kterou si přidržuje rukou. Na dolní hraně reliéfu se nalézá nápis „PETR CHELČICKÝ“ Po obvodu reliéfu nápis: „CHELČICKÝ MILOVAL PRAVDU PÍSMA OD DĚTSTVÍ AŽ K HROBU“ Pomník P. Chelčického je situován v Zeyerových sadech před kulturním domem. Zokl zděný z opracovaných kamenných kvádrů. Na něm je osazeno řádkové kvádříkové zdivo. V líci zdiva je osazena bronzová reliéfní deska s klečícím starším mužem. Na levém koleně má rozevřenou knihu, kterou si přidržuje rukou. Na dolní hraně reliéfu se nalézá nápis „PETR CHELČICKÝ“ Po obvodu reliéfu nápis: „CHELČICKÝ MILOVAL PRAVDU PÍSMA OD DĚTSTVÍ AŽ K HROBU“