pomník padlých v 1. a 2. světové válce

Památník se nachází v parčíku na náměstí a tvoří jej nepravidelný neopracovaný žulový monolit, na kterém je umístěna černá žulová leštěná obdélníková deska na výšku. Na desce majuskulní nápis PAMÁTNÍK/ PADLÝM VOJÍNŮM/ VE SVĚTOVÉ VÁLCE/1914 – 1920. Nad deskou menší bronzová deska s reliéfem českého lva. Před monolitem je umístěna špice dělostřeleckého náboje. Kolem monolitu se nachází žulové hranolové sloupky s kovovým zábradlím. Na přední straně zábradlí jsou zavěšeny celkem 4, vždy dvě a dvě shodné, leštěné žulové černé desky se jmény obětí. Širší desky jsou symetricky umístěny po pravé a levé straně. Na levé desce je nápis 1939 OBĚTI VÁLKY 1945, na pravé pak 1939 OBĚTI NACISMU: 1945. Pod nápisy jsou vždy ve dvou sloupcích vypsána jména obětí s roky narození. Vedle těchto desek jsou směrem ke středu zábradlí umístěny samostatné užší desky, na kterých je vypsáno po jednom sloupci na každé desce celkem 33 jmen. Celý památník je oplocen drátěným plotem na betonovém soklu. Uprostřed čelní strany je umístěna drátěná branka, od které vede k památníku terasové schodiště. Materiál: žula, černá leštěná žula, bronz, kov Výška monolitu 230 cm