Podhajský vodní mlýn

Komplex tzv. Podhájského mlýna byl tvořen dvěma byty s mlýnicí a valchou. V současné době po adaptaci je objekt jednopatrový, částečně krytý sedlovou a částečně rovnou střechou. Štítově k silnici je orientována původní hlavní budova s komorami v 1. patře, která je v jádru vystavěna z kamene. Šestitabulková původní okna jsou dnes nahrazena trojdílnými novodobými okny. Ve svahu se nacházela původní mlýnice vystavěná z kamenného zdiva, která je dnes včleněna do nového obydlí. Původní dispozice tohoto stavení náležela k propojenému typu domů s provozním zařízením, kde se pod jednou střechou nacházelo obydlí mlynáře i mlýn. V černé kuchyni se nacházel tzv. mandrholec (klenba s dřevěným překladem) a pec na vaření. V prostoru síně je v současné době vytvořena kuchyň s žebříkovým schodištěm do komory v patře. Stropy ve všech prostorech jsou trámové, rošt ve světnici nese letopočty 1878 a 1893.