panský pivovar

V minulosti rozsáhlý areál s řadou budov. Dnes zůstala zachována pouze severní fronta s bývalou budovou pivovaru. Zachována je ale historická struktura patrná v charakteristických stavebních hmotách (hvozd aj.) Navazující křídla pivovaru byla zrušena a nahrazena novodobými provizorními stavbami. Budova pivovaru je zděná, patrová. Východní část na obdélném půdorysu má zkosené západní průčelí, napojuje se na ni druhá část na půdorysu "L" , kde vystupující část tvoří čtyřpodlažní věž. Fasáda dvorního průčelí je hladká s kordonovým pásem. V přízemí je portál se štukovým ostěním s lištou, po stranách dvě obdélná okna s pískovcovým ostěním a mříží. V patře jsou ležatá obdélná okénka s páskovými štukovými šambránami. Průčelí je znehodnoceno představenou plechovou střechou. Věž má cihlová režná nároží, mezipatrové římsy, režné jsou i segmentové záklenky nad okny. Tzv. jižní budova tvořila df. jižní hranici areálu pivovaru, na počátku 70. let zčásti ubourána, (vznikla zde velká hala), zčásti dochována. Na dvoře pivovaru byl ypostupně realizovány další provizorní konstrukce pro haly (JZ a Z strana).