panská zahrada

Na severní zeď dvora navazuje velká panská zahrada. Má půdorys lichoběžný a je obklopena na zadní a jižní straně ohradní zdí. na východ částečně plotem, částečně zdí. V severní zdi na východní straně dvora je pravoúhlý výstupek, ve kterém snad stávalo divadlo. Západní polovina zahrady je rovina východní, resp. severovýchodní kout svažuje se pozvolna do údolí potoka na této straně. Uprostřed zahrady na hlavní ose, která na severu vychází z rondelové houštiny (zde býval patrně gloriet) a směřuje na jižní průčelí farní budovy, která je proto bohatěji vypraveno. Podél této osy rozkládá se čtvercový prostor, který byl ze všech čtyř stran obklopen stropovými špalíry, jimiž vede okružní cesta. V sz části zahrady je antikizující kruhový sloupový pavilon s bustou Filipa Kinského z r. 1818. V JV koutě nově vybudováno nevelké dřevěné pódium.