Ochranné pásmo nemovitým kulturním památkám hradebního systému ve městě České Budějovice

Rozhodnutí o vymezení ochranného pásma je veřejně přístupné jako digitální dokument v databázi MIS. Většina nemovitých kulturních památek, uvedených v Rozhodnutí, jsou tzv. pozdními zápisy a v současnosti jsou vedeny jako objekty památkového zájmu. Předmětem ochrany je zejména zabezpečit: - ochranu památkových objektů uvedených v seznamu kulturních památek a objektů památkového zájmu - historický půdorys a jemu odpovídající prostorová a hmotová skladba - výškovou hladinu zástavby s ohledem na stávající měřítko a dálkové panorama historického jádra města - ochrana významných veřejných prostranství, zeleně, parků, přírodních hodnot a ostatních dalších činností podléhajících ochraně dle zák. ČNR č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů.