Nový zámek

Objekt se nachází na Zámeckém vrchu, zalesněném pahorku severovýchodně nad Rudolticemi, nad hlavní silnicí do Lanškrouna. Volně stojící třípatrové torzo zámku s rozsáhlými sklepy převážně mimo půdorys dochované části. Zděné ze smíšeného zdiva (hmota převážně kamenná s cihelnými záklenky, špaletami apod.), vápenná bílá omítka. Dispozice torza, jež bylo pouze nárožním rizalitem mohutného převážně třítraktového objektu, je dvoutraktová. Půdorys obdélný se zaobleným jihozápadním nárožím. Exteriér: Západní a jižní průčelí – rovná část západního průčelí jednoosá, jižní dvouosá, mezi nimi jednoosé čtvrtkruhové zaoblené nároží. Rovné plochy rámovány vysokými lisenovými rámy, dosedajícími na výraznou profilovanou kordonovou římsu nad přízemím, které je eskarpovitě zešikmeno a členěno pásovou rustikou. Při pravém boku zaobleného nároží vložen pilastr konvexně prohnutý. Mezi pilastry vloženy profilované mezipatrové římsy a v 1. a 2. patře i ploché průběžné římsy podokenní. V přízemí v západním průčelí nové dřevěné tabulkové okno bez provlékané mříže vloženo do původního otvoru s šambránou v pískovcovém obkladu, zbytky přestavěné kůlny. V dovnitř odskočené zaoblené části hladký pravoúhlý portál s profilovanou přímou supraportou, nad ní obdélná kamenná deska se zbytky nápisu. Ve východním průčelí nová dřevěná tabulková okna s provlékanými mřížemi, vložená do otvorů v hladkých šambránách, zúžených bočními přizdívkami, zdobených triglyfem na místě hlavního klenáku, nad nimi masivní profilovaná římsa – přímá nadokenní. Okna 1. patra při obnově vytvořena pravděpodobně dle původní velikosti, tabulková, osazena v hladké fasádě bez šambrán. Okna 2. patra vrácena do velikosti původních - tj. dle kamenných šambrán. Šambrána dvakrát odstupněná, se soklíkem a konzolovitým volutovým motivem v horní třetině pod nadpraží vložena úzká obdélná výplň s vpadlým polem. Na šambránu nahoře dosedá segmentový profilovaný fronton. Sarkofágové, na bocích dvakrát odstupněné parapety. Dřevěná tabulková okna 3. patra v hladkých šambránách. Výrazná, bohatě profilovaná podstřešní římsa nad plochým vlysem. Východní průčelí: opakuje členění dvouosé rovné části jižního průčelí. Okna 1. patra byla obnovena dle původní velikosti, osazena v hladké fasádě bez šambrán. Severní průčelí: zhruba v polovině děleno zbytkem zdi, na přízemní část navazuje novodobý přístavek. Levá část v přízemí hladká, v patrech jednoosé, v lisenovém rámu, architektonický aparát jako na předešlých průčelích, fronton nad oknem 2. patra však trojúhelníkový. Pravá část hladká, na pravém nároží též ukončená výstupkem po odbourané zdi, který v úrovni 1. patra přechází v šikmý opěrák. V úrovni 2. patra okno, zřízené nepochybně na místě dveřního otvoru. Střecha valbová, s kraťoučkým hřebenem a výrazným zhoupnutím, krytá plechovými šablonami. Na severní straně dva cihelné komíny.