náhrobek rodiny Menzel z Leopoldky

Náhrobek rodiny Menzel z Leopoldky je členěn na mohutný, nízký, obdélníkový kamenný podstavec umístěný na čtvercové kamenné základně (abakus pilíře je po obvodě zdoben drobnými palmetami a listovcem) a na sochu anděla. Na podstavci je osazen anděl s křídly stojící na plintu, v kontrapostu na pravé noze, opřený pravým loktem o kamennou stélu. Anděl je nahý, přes tělo a přes pravé rameno má přehozenu řasnatou drapérii, drapérie halí intimní partie těla a v pase je přepásaná provazem. Pravá ruka je ulomená v zápěstí, levá v předloktí. Na stéle je v celé ploše umístěno textové pole, ale v současnosti je čitelný pouze nápis „CARL LUDWIG MENZEL“, zbývající části textu jsou nezřetelné. Na čelní straně v dolní části podstavce je patrné textové pole, ale v současnosti je text již nečitelný.