náhrobek pátera Josefa Heineho

Hranolový neogotický památník osazený na stupňovité základně, čtyřboký, přibližně v jedné třetině členěný profilovanou římsou, hladký, téměř bez ozdob, nároží pomníku jsou okosená, nápisové pole je konkávně řešeno, v poli vystupuje konvexně nápisová deska v horní části je řešena reliéfně v obryse jako gotická kružba, v dolní části pomníku je ještě další nápisové pole. Zadní strana je řešena stejně. Vrchol pomníku je zakončený profilovanou římsou a okosenou jehlancovou stříškou. Nápis z čelní strany náhrobku: Geburtsttätte/ Sr. Exelenz/ des hochw. Herrn:/ Hern August/ Bartholomäus/ HILLE/ BISCHOF/ v. Leitmeritz V dolní části náhrobku: Geb. am 2, Dez./ 1786./ Gest. am 26. April/ 1865. Zadní strana náhrobku: (nečitelné) ...war seine Freude... Zadní strana v dolní části náhrobku: Errichtet v. sei-/ nem dankbaren/ Neffen Joh. Hille./ 1865./ Renov. v. seinem/ Urgrossneffen/ Rud. Hille/ 1910 poznámka: Název zapsané památky se neshoduje se jménem osoby, které je tento pomník určen (biskup Gustav Bartoloměj Hille). Došlo pravděpodobně k záměně s jiným náhrobkem (náhrobek pátera Josefa Heineho).