náhrobek Anny Marie Theresie Schneider, roz. Dittrich

Náhrobek Anny Marie Theresie Schneider roz. Dietrich je řešen na čelní straně v podobě edikuly a je osazen na soklu, jehož horní konkávní část je po obvodu zdobena palmetami. Pilastry edikuly nesoucí kladí se skládají z patky, dříku a hlavice. Dříky pilastrů jsou kanelované, hlavice jsou zdobeny listovcem a vejcovcem. Vlys kladí je ozdoben (v současnosti již nezřetelnými) listovými rozvilinami a volutami, v centru s palmetou. Korunní římsa je po obvodě zdobena listovcem. V horní třetině plochy mezi pilastry je plastický vavřínový věnec překřížený latinským křížem a kotvou. Zbývající dvě třetiny plochy vyplňuje nápis, čitelné je pouze „ANNA MARIA THERESIA SCHNEIDER GEB. DIETRICH“. Na bočních stěnách jsou na obou stranách umístěny plastické pochodně obrácené hořícím koncem dolů. Nad korunní římsou je umístěn obdélníkový abakus.