Náhlovského vila

Vilu si nechal postavit Stanislav Sucharda ml. (syn sochaře) podle návrhu Dušana Jurkoviče. Stavbu provedl r. 1908 stavitel Jan Pacl. Rodinná vila stojící na úzké parcele se zahradou situovanou za domem. Dům je inspirovaný gotickým domem vyniká výraznou členitostí, řadou romantických prvků, ale zároveň se v ní uplatňují principy moderní architektury. Vila je nápadná svou výškou, ještě umocněnou sedlovou prohnutou střechou nad střední částí vily, na bocích je již pročleněna, sleduje členitost hmoty domu. Štítové průčelí otočené k ulici je členěno na ose v patře velkou prosklenou plochou tabulkového okna, ve vyšších poschodích se okna zmenšují. Hlavní vstup je posunut ke straně, tvoří ho polokruhově klenutý otevřený vestibul. Zahradní průčelí je akcentováno proskleným arkýřem ve výši zvýšeného přízemí a prvního patra. Okna domu mají jednotně řešené dřevěné okenice v kombinaci žluté a modré barvy, tato kombinace se objevuje i na dalších dřevěných prvcích. Interiéru dominuje velká schodišťová hala s dřevěným ochozem a obložením, ze které se vstupuje do dalších prostor.