myslivna Pankrác

Bývalá hájovna "Pankrác" leží asi 2 km SV od Březovic po levé straně silnice z Bezdědic do Bělé pod Bezdězem. Jde o jednopatrový dům obdélného půdorysu, štítem orientovaný k V. Dům je roubený z hraněných trámů, spojovaných v nárožích plátováním na rybinu. Trámy jsou v přirozené hnědé barvě, spáry obíleny. Obepíná jej podstávka, na delších stranách o 3 polích, na štítových průčelích o 1 poli. Podstávka podpírá 1. patro, které mírně předstupuje před líc přízemní stěny, profilovaný trám plní funkci pásové římsy. V štítové průčelí je dvouosé, obdélná okna s profilovanými rámy jsou dvoudílná, v patře šestitabulková. Lomenice je lichoběžníková a trojdílná, její střední část je svisle bedněná, postranní bedněné klasovitě. Podél S dvorního průčelí se táhne zápraží z pískovcových desek, do síně z něj vede pravoúhlý vchod s trámovými veřejemi a jednokřídlými dveřmi. Z průčelí je dvouosé a lomenice je shodná jako na V straně. Střecha je mansardová s profilovanou dřevěnou římsou krytá prejzy. Ze střechy vystupují 2 pravoúhlé jednoosé podkrovní vikýře. Předmětem ochrany je myslivna "Pankrác" čp. 36 a vymezený pozemek.