myslivna

Bývalá hájovna čp. 26 stojí na oválné, mírně svažité parcele situované nad ostatní zástavbou při levém břehu potoka Škeblice. Hájovna dominuje původně uzavřenému areálu hospodářských budov (nejsou památkově chráněny), který je soustředěn kolem malého obdélného dvora. Jednopatrový objekt hájovny na obdélném půdorysu v jihozápadním rohu dvora je zastřešený sedlovou střechou. Hlavní (jižní) průčelí je hladké, členěné pouze bíle malovanými lizénovými rámy a paspartami kolem oken. Nad každým oknem v patře je pasparta ukončena malovanou trojicí obrácených lichoběžníkových střapců, z nichž prostřední je výrazně větší. Vertikální pruhy lizén jsou při nárožích, horizontální je dělí průčelí v úrovni patrové římsy. V poli je nátěr zelený, značně zašlý, pod ním prosvítá původní okrové řešení. Podkladní nátěr, který se uplatňuje jako svrchní vrstva rámů a paspart je bílý. Průčelí je pětiosé, s pravidelným rozvrhem otvorů, druhé okno zleva je v přízemí i v patře iluzivní, znázorněné mělkou obdélnou vpadlinou, neboť případný otvor zde koliduje se značně silnou gotickou zdí. V ose průčelí je vstup do objektu opatřený jednoduchým kamenným ostěním s nadsvětlíkem, výplň dveří je novodobá. Stejně tak jsou novodobé výplně všech okenních otvorů. Ukončeno je jednoduchou fabionovou římsou. Severní průčelí je také hladké, s dochovaným bílým nátěrem. Barevné řešení zde původně nebylo, nebo již zcela zaniklo. Průčelí je prolomeno dvěma okny v patře, a vstupem ze dvora. Vpravo nad střechou stáje je iluzivní okno opět znázorněné vpadlinou. Západní průčelí je hladké, omítka ve spodních partiích značně degradovaná. Celé až na štít je tvořeno zdivem původní věže. Prolomeno je jediným okenním otvorem v patře, v současné době zazděným. Ve štíte malý obdélný větrací otvor. Barevné řešení z valné části zaniklé, čitelné pouze slabě, při jihozápadním nároží. Východní průčelí je hladké, dvouosé. Horní levé a spodní pravé okno je zazděné. Ve štítě opět obdélný větrací otvor. Barevné řešení je na této straně nejlépe zachovalé. Řešeno je širokými bílými lizénovými rámy. Vertikální pásy kolem nároží, vertikální v patře a pod štítem. Pásem jsou lemovány i šikminy štítu. Pasparty kolem oken slabě patrné.