most přes Pilský potok

Kamenný čtyřobloukový most překlenuje Pilský potok na ulici Pražská a ve směru sever-jih. Hranolové pilíře, opatřené břitovými ledolamy na návodní i povodní straně, nesou nízké segmentové klenby. Čelní zdi jsou z hrubého kamene¬¬¬, čela segmentových oblouků z pískovcových kvádrů a koruna zdiva z pískovcových desek (na ni byl nanesen vyšší betonový pás). Vrcholy rozražečů vody jsou opatřeny polojehlanovými kamennými hlavicemi – stříškami. Mezi pilíři vystupují pískovcové odvodňovací chrliče. Dříve měl most nízké poprsní zídky, které v současné době chybí. Na povodní straně se dodnes zachoval podstavec pro sochu, která byla poškozena a odstraněna v roce 1974. Čelo zdiva nad oblouky je opakovaně sanované nahozeným betonem i torketem, souvislým především na západní straně. Dnešní zábradlí je ocelové, trubkové. Zdivo kleneb je z drobnějšího lomového kamene. Již dříve bylo nahazováno betonem a dnes je torkretované. Ledolamy jsou tvarově polojehlanové, z nepravidelného kamene, z části přebetonované. Na severní straně byla novodobě přistavěna samostatná lávka pro pěší. Jejím vznikem však most nebyl dotčen.