most

Most stojí na severozápadním okraji města, již mimo jeho intravilán, na silnici z Budyně nad Ohří do Libochovic, kterou převádí přes „Malou Ohři“. Most nepřekračuje říčku kolmo, ale šikmo, je postaven z pískovcových kvádrů se dvěma oblouky sklenutými na střední pilíř, na kterém byly do roku 1968 osazeny pískovcové sochy – na návodní západní straně kříž s ukřižovaným Ježíšem Kristem a na povodní východní straně socha sv. Karla Boromejského. Mostní křídla má most na návodní straně rozevřená, na povodní straně jsou rovnoběžná s osou toku. Od opravy v roce 1996 má most zábradlí vyzděné ze strojově řezaných pískovcových kvádříků a zakončené pískovcovými deskami. To nahradilo dřívější zábradlí z ocelových válcovaných „L“ profilů. Na návodní straně je zábradlí přerušeno soklem, na němž byl pískovcový kříž s ukřižovaným Ježíšem Kristem.