mohylové pohřebiště

Lokalita se nachází v prostoru hranice k.ú. Chrastavice a Milavče, v blízkosti lesních cest. Mohylník je rozdělen do 3 částí, jedna je na křižovatce cest, kde se modrá turistická značka lomí k jihu na Chrastavice a k východu na Milavče, u této skupiny v blízkosti nejvýchodnější a největší mohyly je při cestě na Milavče i turistické označení lokality a informační tabule na stromě. Druhá skupina je 500 m SV vlevo od cesty, tvoří ji asi 3-5 mohyl, poslední skupina asi o 12 mohylách je dalších 300 m SV vlevo od stejné cesty. Situace v terénu ohledně počtu a umístění mohyl neodpovídá v některých případech situaci na plánu, zejména v případě první skupiny v okolí křižovatky cest se zdá, že do plánu nebyly zaneseny všechny mohyly. Mohyly jsou převážně na k.ú. Chrastavice, pouze dvě z jižní a snad jedna v plánu vyznačená ve střední skupině jsou na k.ú. Milavče. Mohyly mají menší i větší rozměry, největší je nejvýchodněji položená z mohyl jižní skupiny, která je již na k.ú. Milavče a dosahuje výšky přes 2 m (jde ovšem o navýšení z materiálu nasypaného při výzkumu, vybraného ze středu mohyly). Uprostřed této mohyly je i mohutný vkop v podobě kráteru až na úroveň okolního terénu. Jedna z mohyl stejné skupiny na svém okraji poškozena cestou, na jiných patrny stopy stopy starého výzkumu. Vzrostlý jehličnatý les.