mlýn

Areál tvoří vlastní objekt mlýna, hospodářská budova, ležící téměř rovnoběžně s mlýnem a ohradní zeď, uzavírající na jihu areál mezi oběma budovami. Mlýn i hospodářská budova jsou přední štítovou stranou orientovány ke komunikaci. Mlýn pochází z počátku 16. století, obsahuje tak renesanční zdivo. Později byl přestavován a upravován. Dnes jde již jen o torzo obdélného zděného objektu s jednoduchými fasádami - původně bylo jižní a severní průčelí zakončené štítem. Hospodářská budova je dnes torzo zděné patrové budovy, jejíž jižní a severní průčelí bylo ukončené trojúhelným štítem – ty dnes chybí, stejně jako střecha. Její jednoduché fasády člení jednotlivé otvory. Ohradní zeď mezi přední stranou mlýna čp. 12 a hospodářské budovy je postavená z lomového kamene.