městský dům se sochou sv. Jana Nepomuckého

Jednopatrový rohový dům obrácený hlavním průčelím do náměstí V Kopečku. Toto průčelí je devítiosé. Z původního klasicistního průčelí zůstaly čtyři přízemní opěrné pilíře po levé straně. Ve výklenku průčelí stojí socha sv. J. Nepomuckého. Průčelí do Žižkova náměstí je dvouosé, má dva oblouky podsíně. jsou zde dvě křížová pole s podloženými širokými pásky. Odtud přístupné dva hloubkové krámy, sklenuté valeně s křížovými pravoúhle zaseknutými lunetami. Tato klenba pokračuje pravou polovinou domu. V levé je stejný klenební systém, přerušený schodištěm z náměstí V Kopečku. Levá polovina domu je plochostropá s fabiony. Vnější zeď klenuté části domu je 180 cm silná. V levé části domu, oddělené od pravé 160 cm silnou zdí, je v suterénu prostor zaklenutý klášterní klenbou s koutovými lunetami. Polosuterén jsou vlastně sklepy.