dům

Areál zahrnuje dům čp. 114 do Poštovní ulice, dům čp. 185 do Dlouhé ulice, dvě dvorní křídla a dvůr. Ohradní zeď není předmětem památkové ochrany. Uliční fasáda směrem do Poštovní ulice je tříosá, členěná kordónovým pásem a jednou úzkou nadokenní římsou. Je prolomena uprostřed vstupním otvorem s polokruhovým zakončením, v němž jsou osazena ještě původní dvojkřídlá vrata, každé křídlo je skládané do kosočtverce, s datací 1794. Vpravo jsou plechová vrata, původně sloužila prostor za nimi zřejmě jako sklad prodejny potravin. Pod nimi se nachází jeden větrací otvor ze sklepa. Přízemní hmota vlevo je prolomena jedním novoodbým dřevěným výkladcem se vstupem do obchodu. Nejcennějšími prvky na uliční fasádě jsou dvě kamenné gotické konzolky situované kolem pravé okenní osy v patře. Levá konzola představuje světce, zřejmě biskupa (atribut mytry), pravá pak ďábla s otevřenou tlamou. Nad průjezdem je ještě původní nika, zasklená, s dřevěnou malovanou šambránou s květinovými motivy a s nápisovou páskou. Dům byl využíván jako obytný a v přízemí směrem do Poštovní ulice byla prodejna potravin, dnes je dům rovněž využitý jako obytný, v přední části se nacházejí byty, v zadním traktu rovněž. V prostorách prodejny se nachází obchod s textilem.