městský dům

Řadový, zděný, omítaný, šířkově disponovaný jednopatrový dům o 6 osách, střecha sedlová, se 4 vikýřky - volskými oky níže a 1 výše, krytá taškami bobrovkami.Střední třetiny tvoří nepatrně vystupující rizalit. Průčelí člení patrová a hlavní římsa, okna obdélná v líci, v přízemí bez orámování (5. zazděno), v 1. patčře s podokenní římsou a v šambráně s uchy. Mezi 3. a 4. oknem orámovaná nika na sošku se zasklenými dvířky. 4. osu přízemí tvoří portál s půlkruhově zakončeným otvorem, s odrazníky, římsovými články při patě oblouku a hlavním klenákem s monogramem W. A. P., Průjezd zaklenut valeně s 5-bokými lunetami. Ve středním traktu vlevo nástup na valeně klenuté schodiště. Vlevo místnost se stlačenou valenou klenbou, přední místnosti plochostropé; stejně jako patro.