městský dům

Nárožní, patrový, zděný dům s mansardovou střechou. Hlavní průčelí čtyřosé, mezi 1. a 2. osou v patře vpadlý rámec ve tvaru jetelového listu (kartuš), obraz zřejmě zabílen, ve 2. ose vstup novodobě upravený. Okna dvojdílná, některá dělená se 4 nebo 6 tabulkami, v patře zachováno kolem oken štukové orámování ze zalamovaných pásků, kromě levého krajního okna všechny porušeny novějšími okny. Fasáda jinak nečleněna. Boční fasáda jednoosá, opadané štukové rámování. Pod střechou fabionová římsa s oblým páskem při dolním okraji. Křídlo je o něco nižší, patrové, do ulice prolomené 1 okno v přízemí a 1 v patře, mimo osu. Střecha nad křídlem valbová. Stěny nerovné se zvlněným povrchem, omítky vápenné, střešní krytinou jsou eternitové šablony. Ke křídlu přiléhá vjezd do dvora, vrata dvoukřídlá plechová. Interiéry plochostropé, trámové stropy podbíjené. Středem dispozice průchod do dvora. Dřevěné točité schodiště do patra, ústí do čtvercového halového prostoru, odkud jsou přístupny jednotlivé místnosti a dvorní pavlač.