městský dům

Patrový, řadový, zděný dům, podélně orientovaný k ulici. Střecha sedlová, krytá taškovou krytinou (bobrovky). V přízemí uprostřed klasicistní portál, polokruhový, s vykrojenými rohy ve cviklech, plochu lemují rýhy s polokruhově vykrojeným zakončením, na vystupujícím klenáku letopočet 1796 a č 17. Přízemí členěno 4 pilastry v nárožích a po stranách portálu. Pilastry opatřeny vzhůru se rozšiřující hlavicí a kanelováním. Prostor mezi pilastry porušen novodobými výklady. Kordovnová římsa jednoduchá, přerušená nad portálem. V patře 6 okenních otvorů, z nichž 4 sduženy do dvojic. 3 okna v původních šambránách s ušima v evšech rozích. Plochá podokenní římsa i pilastry v nárožích. Podokapní římsa jednoduše profilovaná.