městský dům

Patrový nárožní zděný dům, hlavní průčelí obráceno do náměstí, o 7 okenních osách, přízemí novodobě upraveno, nové výklady, štukové členění odstraněno, původní vstup pod sdruženým oknem ve 3. a 4. ose zleva zazděn. Kordonová římsa plochá, pilastry s patkou a jednoduchou hlavicí s oblounem dělí plochu na 3 části. Střední část má 3 okenní osy (2sdružená okna). Okna dvojitá, ve vnější líci, dělená na kříž, s 8 tabulkami. Šambrány s ušima a kapkami a plochou zalamovanou lištou, profilované podokenní římsy a obdélné parapety s vykrajovanými výplněmi ve 2 prostřídaných typech. pod sdruženým oknem v parapetu oválný medailon. Profilovaná podokapní římsa. Nároží zaobleno v patře a opatřeno štukovým letopočtem 1888, v přízemí polygonálně seříznuto a v linii kordonové římsy polokruhová, plochá vytažená stříška. Fasáda do Palackého ulice šestiosá, shodná s průčelím. Pilastr v nároží a mezi 3. a 4. osou (odděluje boční křídlo s nižším hřebenem střechy. Střecha valbová, též na bočním křídle, pouze při čp. 16 navazuje na sousední jako sedlová. Krytina dvojitá, tašková (bobrovky). 3 větrací otvory z čela a 3 z boku. Dvorní fasáda jednoduchá, hladká, v patře pavlač na kamenných krakorcích. Přízemí zčásti novodobě přestavěno, nové vstupy, příčky.