městský dům

Řadový, zděný omítaný šířkově disponovaný jednopatrový dům o 6 okenních osách, střecha sedlová se 4 vikýřky (volská oka), krytá bobrovkami. Průčelí člení patrová a hlavní římsa a lizénové rámce s bvykrajovanými koutovými výplněmi. Na nich jsou v přízemí ploženy lizény, v patře toskánské pilastry. Okna nestejných šířek, obdélná, polokruhem zakončená, v šambránách, na podokenní římse a v 1. patře s obdélnou parapetní výplní s vpadlinou. Krajní osy v přízemí (vlevo vstup do restaurace, vpravo vrata do domu) zakončeny stlačeným obloukem, dvoukřídlá vrata skládaná z klasovitě řazených prkének. V 1. patře nad nimi stejně široké niky s šambránou, náběžní římsou, hlavním klenákem a vykrajovanými výplněmi na stěnách a na klenbě. V nich dveře typu francouzského okna tvoří vstupy na mírně vyložené balkonky s železným zábradlím. V 1. patře pod nápisem Lékárna oválný vykrajovaný rám pro sluneční hodiny s bílým čápem (po něm název lékárny) v prohlubni uprostřed. Na zadní fasádě pavlače.