městský dům

Jednopatrový nárožní dům naproti kostelu, 6 okenních os k jihu a 4 k západu. Jižní fasáda k náměstí. Mezi jejími 2 sdruženými okny z celkových 6 je v patře velká eliptická kartuš s reliéfem Madony a Ježíška. V 1. patře okna čtyřdílná, dvojitá, s šambránou ve štuku. Kolem oken štukový ornament asi z 2. poloviny 18. století. Štuková výzdoba je nad i pod okny, nad mezipatrovou římsou. Ta je tvořena pouze jako plastický profilovaný pásek, provedený ve štuku. Střecha mansardová, krytá šindelem, s vikýřem na západní straně. Interiéry zachovány s klenbami (valené, lunetové). Reliéf Madony: velikost kartuše asi 120x180 cm, obklopená rokaji a květinovým ornamentem je Madona nesoucí v náručí při své levé straně Ježíška. Madona je esovitě prohnuta, s pravou nohou vykročenou vpřed. Stojí na půlměsíci na zeměkouli, na které je svinutý had. Po straně Madony jsou okřídlené hlavy andílků. Zřasený šat se vznáší k levé straně kartuše. Kolem tváře se otáčí věnec hvězd. Reliéf je polychromován.