městský dům

Řadový, zděný, omítaný, jednopatrový dům o 3 okenních osách, střecha sedlová s bobrovkami. Fasáda členěná, v přízemí soklíkem a plochým pásem, nad rovnými překlady krámů, v 1. patře lizénový rám nahrazuje patrovou římsu a navazuje na hlavní římsu a na něm spočívají ploché šambrány 3 oken, osazené v líci, protáhlé po výši parapetu. V horní části šambrány spojeny plochým pasem. V levé ose přízemí portál. Jeho postranní piliřkovité části s odrazníky jsou na dříku i na silných krycích deskách členěny vystouplými výplněmi s vykrajovanými rohy, lomený oblouk nad nimi výrazně profilovaný výžlabky a oblouny v nálevkovitém rozšíření. Trojosá vrata v otvírací části výplňová, nad příčníkem prosklený kružbový motiv a síťový obrazec.