městský dům

Stará škola, dříve snad podkostelní mlýn, v pohledu od kostela jednopatrový. JZ fasáda má 2 okenní osy, SZ (ke kostelu) rovněž. Okna dvojitá, šestidílná, dvoukřídlá, orámovaná jednoduchými sesenami. Střecha valbové s bobrovkami. Po levé straně domu přistavěn průchod se schodištěm. Nad průchodem je okno jednoduché, stejného členění a tvaru jako výše popsaná. Průchod je valeně zaklenut a horní podesta je zaklenuta českou klenbou do pasů. Z horní podesty je vstup do domu s kamenným obdélníkovým portálem s nadsvětlíkem. Proti vstupu je zamřížovaný vstup do zahrady kolem presbytáře kostela. Fasáda domu směrem k náhonu je hladká, jednopatrová se zvýšeným přízemím, se 2 okenními osami. Jedno okno má slepé rámování. Interiér částečně zaklenut, částečně plochostropý.