městský dům

Řadový, zděný, omítaný, dvoupatrový dům o 4 okenních osách se sedlovou střechou s polovalbami, krytou bobrovkami. Mezi přízemím a 1. patrem plochá římsa, nad 1. patrem někdejší hlavní římsa původně jednopatrového průčelí, profilovaná a krytá prejzy, nad ní 2 patra s vlastní hlavní římsou. Při levé straně průčelí přízemí pásově rustikovaná lizéna, v 1. patře pilast, jehož hlavice vytváří zalamující se profil hlavní římsy. V levé ose přízemí kamenný portál se stlačeným obloukem, s odrazníky, s římsovými úseky při patě oblouku a hlavním klenákem. Vrata z klasovitě skládaných prkének. Ve zbytku přízemí 2 obchody. Okna 1. a 2. patra v šambránách a v 1. patře s podokenními římsami v nepravidelných intervalech. Do největšího mezi 1. a 2. oknem vložena nika s šambránou a dolní římsou, v ní na soklíku s kartuší mezi 2 volutami kamenná socha sv. Floriána. V přízemí pamětní deska vztahující se k B. Smetanovi.