městský dům

Dům je spojen průchodem s čp. 132, jehož fasáda je nově sjednocena s domem čp. 133. Jednopatrový barokní dům o 6 okenních osách, vždy po 2 sdružených. Hlavní průčelí hladké, dvorní průčelí brizolitové. Dům je dělem po výšce římsou nad přízemím a římsou s atikou nad 1.patrem. Podélně je dům dělen pilastry na 3 díly. Mezi pilastry a kompositními hlavicemi jsou sdružená okna s obdélnými profilovanými šambránami. V přízemí, v 1. poli nalevo, je barokní pískovcový portál se zalomenou římsou. Okna jsou dvojitá, šestidílná, čtyřkřídlá. Pod sdruženými okny je rovná římsa. Okna přízemí i 1. patra jsou stejná. Nad sklepní římsou je rovná atika. Nad každým pilastrem je barokní pískovcová váza. Střecha sedlová se 3 malými vikýřky, krytá alukrytem. V průjezdu široké valené pasy, mezi nimi pruské klenby. V přízemí v předsíni jsou mohutné sloupy s dorskými hlavicemi, mezi nimiž jsou segmentové archivolty. Jinak je interiér přestavěn. Vstupní vrata chybí.