městský dům

Jednopatrový dům na úzké, obdélné, pravděpodobně středověké parcele, jehož dnešní podoba pochází z přestaveb, uskutečněných v l. 1912 a 1938, stojí v severní frontě Husova náměstí. Stavbu kryje sedlová střecha s krytinou z bobrovek. Dominantním prvkem jižního, do náměstí orientovaného průčelí, je mohutná obdélníková atika s figurálním sgrafitem, datovaným 1938, nesoucím náboženský motiv, který vyjadřuje charakter stavby. Přízemí se otevírá novodobými dveřmi a třemi úzkými okny (na jejichž místě byl původně výkladec - úprava proběhla po r. 1969), patro pak třemi novodobými obdélnými okny, z nichž prostřední je převýšené. Část fasády přízemí, lisény rámující patro a okenní překlady jsou z režného cihlového zdiva. Předmětem ochrany je dům čp. 43 na pozemku.