měšťanský dům zv. U Špuláků

Ŕadový dvoupodlažní městský dům s třípodlažním věžovým risalitem. Objekt kryt mansardovou střechou - šindel, věž - stanová střecha ukončena cibulkou. Hlavní průčelí je 5-ti osé. Věžový rizalit se vstupem je situován na 2. a 3. osu zleva. Prostor dvou pravých krajních os zaujímá valeně s výsečemi klenutý průjezd pod poměrně mělkým křídlem. Hlavní hmotu objektu na levé straně do hloubky. Hlavní průčelí (do náměstí) - 1.n.p. jednoduchý sokl. Plocha fasády pokryta pásovou rustikou. Profilovaná kordonová římsa. V 1.ose zleva obdélné okno, ve středu rizalitu na 4 stupních kamenný obloukový barokní portál, hranolové patky, hlavice a klenák. Vnější strana archivolty prolamovaná. Napravo půleliptický oblouk průjezdu. V 2.n.p. obíhá věžový rizalit mělký balkon s bohatou barokní mříží a soškou P.Marie. Balkon na kamennýchprofilovaných konzolách. Okna v 2.n.p. obtažená profilovanou šambránou, profilované podokenní římsy. Nad okny suprafenestry s rovnými římsami na rizalitu prolamovanými. Pole kolem jednotlivých okenních os a nároží rizalitu rozčleněny bosovanými lisenami. Na profilovanou korunní římsu je v čele věžového rizalitu nasazen trojúhelníkový tympanon. Věžový rizalit v úrovni 3.n.p. vertikálně členěn bosovanými pilastry, okna obtažena šambránami. Pod střechou profilovaná římsa. Boční fasáda 6-ti osá, fasáda nečleněná. V druhé ose od náměstí vstup s kamenným barokním portálem s hranolovými patkami a hlavicemi, segmentově prolamované nadpraží s klenákem. Původní dřevěné dveře. Nad vchodem na schodišti eliptické okno. V průjezdu zazděný vstup do sklepa - kamenné pravoúhlé ostění. Nepravidelně rozmístěné okna do sklepa.