dům - Knížecí

Areál zahrnuje měšťanský dům čp. 9 a sousední měšťanský dům bývalé čp. 10. V místě hospodářských traktů obou domů byl postaven novodobý sál s předloženým schodištěm. Všechny objekty jsou provozně a funkčně propojené v několika výškových úrovních. Jižní do náměstí orientované průčelí čp. 9 je tříosé, v přízemí ve středu renesanční půlkruhově zaklenutý vstup lemovaný kamennou bosáží. Nad závěrem záklenku plastický erb. Okna v přízemí dvojitá špaletová, osmitabulková, lemovaná šambránami. Patro odděleno kordonovou římsou. Okna lemována šambránami, rovnou nadokenní a parapetní římsou. V druhém patře šestitabulková dvoukřídlá okna. Západní fasáda sgrafitová z roku 1573 se znázorněním alegorických, biblických, bitevních a loveckých scén, nápisy u scén psány německy.