měšťanský dům - hotel Zvon

Měšťanský dům čp. 90/28 s loubím je situován na východní straně náměstí Přemysla Otakara II. a spolu se sousedními objekty čp. 27 a 29 tvoří uliční frontu tří objektů, které jsou půdorysně i dispozičně propojeny a slouží jako hotel. Jedná se o třípatrový řadový dům s obytným podkrovím na úzké gotické parcele zaujímající celou její délku až k hranici v Kněžské ulici. Dům se nachází na území městské památkové rezervace ČB. Dům je půdorysně i hmotově rozdělen na hlavní dům při náměstí, na podélné křídlo při jižní hranici za prostorem původního dvora a na něj navazuje příčné křídlo ubytovací. Ve zbývající části parcely je zástavba situována při jižní hranici s částečným průnikem za hraniční linii v místě druhého někdejšího dvora. Závěr zaujímá řadový dům v Kněžské ulici - čp. 7 a bývalý dvorek s garážovými patry, která jsou bez památkové ochrany.