dům

Jednopatrový dům s atikovým patrem. Střecha tvoří se sousedním čp. 28 valbovou střechu. Objekt je podsklepený. Dům zaujímá celou parcelu. Jednopatrový dům navazující na sousední čp. 28 s nímž má obdobnou výzdobu severozápadní fasády, včetně atiky s cimbuřím. Severovýchodní fasáda je čtyřosá, zdobená figurálním a psaníčkovým sgrafitem. V jižní části přízemí novodobě prolomené výkladce a vstup do krámu. V severní půlkruhově zaklenutý kamenný portál s vjezdem. Mezi nimi mělce vystupující široký opěrný pilíř sahající do úrovně podlahy 1. patra. Okna v patře dvoukřídlí osmitabulková, vnější křídla otvíravá ven. Jižní fasáda v západní části se sgrafitovou výzdobou, východní hladce omítaná dvouosá, hladce omítané. Východní fasáda hladce omítaná bez členění, dvouosá.