měnírna

Funkcionalistický objekt ryze technického charakteru byl navržený s pozoruhodným důrazem na architektonické řešení obvodového pláště přenášející industriální funkci do vnějšího tvarosloví. Budova zaujme svojí zajímavě rozčleněnou ustupující hmotou a užitím říms na uliční fasádě. Podélná stavba, založená na bázi ocelového skeletu z válcovaných profilů s výplněmi z dutých cihel, má pozoruhodně vršenou hmotu, pravoúhle ustupující po jednotlivých podlažích. Stěny prolamují pásové otvory, pásová okna a velká čtvercová okna továrního charakteru, ve spodní části do ulice V Holešovičkách se objevuje velká prosklená plocha pod markýzou. Stavba, částečně třípatrová, zasazená do svahu, je podélně orientována.