márnice

Kaple je umístěna v ohradní zdi kostela, ve vrcholu areálu na východní straně. Empírová stavba má průčelí s lištovým pravoúhlým ostěním vchodu, nad ním kordonovou římsu, polokruhové okénko a trojúhelným štítem završenou střední část. Po bocích jsou umístěny přístavky, prolomené pravoúhlým oknem a vchodem, s jednoduchou kordonovou římsou a štítem s polokruhovým okénkem. Štít má podobu pravoúhlého trojúhelníka bez horního rohu, přiléhá nejvyšší částí k hlavní budově. Sakristie je omítnuta bílou omítkou na čele a vzadu je odhaleno lomové zdivo. Valbová střecha střední části i stříšky nad bočními místnostmi jsou kryty šindelem. Ke vchodu vede široké schodiště. Interiér márnice je dlážděn a zdi prolomeny dvěma okny na bocích půlválcového závěru. Okna mají segmentový záklenek a z vnější strany jsou opatřeny plochými šambránami. V interiéru lapidárium náhrobníků.