Mariánský sloup

Sloup zhotoven z pískovce. Na šestiúhelné podestě kuželková balustráda, členěná pilířky s rokokovými vázami. Uprostřed trojboký mohutný podstavec, od něhož vybíhají tři hranolové pilířové výstupky (mají společnou obíhající římsu, sokl a ploché výplně). Na tomto tvaru se tyčí další nižší, půdorysu trojcípé hvězdice. Na dolním na pilířových podstavcích stojí sochy světců: Jana z Mathy, Jana Křtitele a Rocha, mezi nimi sedí sochy světic: Marciány, Kateřiny a Barbory. V horním pořadí stojí sochy sv. Vojtěcha, sv. Michaela - archanděla a sv. Floriána. Uprostřed se tyčí vysoký štíhlý trojboký sloup, k němuž se ze všech stran přikládáají, aniž by se dotýkaly, tři hladké pilastry s kompositními hlavicemi, nesoucími obdobně pojaté úseky kladí se silně přesahující římsou. Na ní na soklu z obláčku stojí postava P. Marie s Ježíškem na levém předloktí, oba s korunami na hlavách. Na přední straně dolní části podstavce nápis velkými písmeny s chronogramem: HonorI et VeneratIonI aeternI regIs genItrIcIter eX Igne eXILIentI Ioannes raVCh Ioannes eIseL Ioannes gaLLVs CIVes rkItCanenses gratIa niMI ergo ponI feCere a podpis sochaře: WENCESLAVS BAURA, PILTHAVER. Celek sousoší dodatečně obklopen železným zábradlím mezi polygonálními patníky s krčkem a na kamenném soklíku.