Mariánský sloup

Barokní sloup z r. 1718 se sochou Panny Marie na vrcholku. Na třech kamenných stupních mohutný hranolový sokl s odstupněnou vysokou patkou, s obdélnými, v rozích vykrojenými rámci ve stranách a s profilovanou římsou. Na něm se zvedá vysoký toskánský sloup se čtvercovým abakem. Na něm plastika stojící Panny Marie v dlouhém splývavém rouchu, s mírně skloněnou hlavou s rozpuštěnými vlasy s věncem, shlížející dolů na diváka. Levou rukou si přidržuje cíp roucha. Socha je z r. 1863, běžná, nijak zvláštní práce. Na nárožích druhého schodu pod soklem jsou čtyři stejné kamenné nižší sloupky s hranolovou patkou, jejíž horní strany jsou okoseny a vytvářejí tak základ pro osmiboký dřík, vrcholící hlavicí obtočenou reliéfem vinné révy. Na vrcholcích jsou sochy světců: Sv. Josef - vousatý muž se starší tváří, v dlouhém splývavém rouchu, na levé ruce drží malého Ježíška, pravou má mírně pozvednutou od boku. Sv. Anna - stojící starší žena v dlouhém upjatém splývajícím rouchu a rouškou na hlavě, s přísně vyhlížející tváří a pootevřenými ústy. Pravou ruku má zvednutou v žehnajícím gestu, levou má položenou na levém rameni mladičké Panny Marie, která klečí před ní se sepjatýma rukama, modlíce se s tváří pozvednutou k nebi. Sv. Václav - stojící postava v knížecím oděvu s korunou na hlavě, rázná vousatá tvář, dlouhé vlnité vlasy. Pravou rukou se opírá o praporec opřený žerdí o zem u jeho pravé nohy, levou přidržuje u své levé nohy na zemi stojící štít, na kterém je v kartuši dvojocasý lev. Sv. Ignác - prostovlasý stojící muž v kněžském rouchu se štolou kolem krku, s bezvousou tváří s krátkými vlnitými vlasy, s rukama založenýma na prsou. Všechny sochy jsou z r. 1863, běžné nijak zvláštní práce.