lázeňský dům Hadí lázně

Samostatně stojící budova lázeňského domu se nachází na severní straně ulice U Hadích lázní, jižně od Vojenského lázeňského ústavu v lázeňské čtvrti Šanov. Obdélná přízemní budova lázní s postranními rizality o čtyřech osách vysokých oken s půlkruhovými záklenky (okna nestejného členění v průčelích do ulice a do parku – většinou dělená na 12 okenních tabulek a půlkruhový záklenek s vějířkovitým členěním; všechna okna dřevěná, jednoduchá). Rizality jsou završeny nízkými trojúhelnými štíty. Střední část tvořena otevřenou kolonádou - dvěma řadami osmi sloupů s jonskými hlavicemi – dnes zasklena pro průchod mezi prostory rizalitů. Průčelí zakončuje hlavní římsa s nárožními akroteriony. K parkovému průčelí kolonády přistavěn nevhodný přístavek. Pravý rizalit je z v parkovém průčelí nesymetricky zvýšen o patro.